Heb je vragen of wil je wat wijzigen?

Neem contact met ons op via het contact formulier klik hier.

Parkeren bij de RAI

Voor parkeren bij de RAI is het € 4,50 per uur, Ook kun je een dag ticket halen voor € 15 op deze link: https://parkeren.rai.nl/nl/booking/period.html

Tickets kwijt? Vraag ze hieronder opnieuw aan:

https://www.eventim.nl/help/contact/

of 0900-1353 (€ 0,60 p/m)

Wat is de minimum leeftijd?

Voor Blow Up Indoor is de minimum leeftijd om activiteiten te kunnen doen 4 jaar

Ouders en begeleiders mogen met een spring ticket meedoen het normale parcours of met een relaxt ticket 'relaxen' langs het parcours dan wel kinderen begeleiden bij het Kids gedeelte. Bij elk kussen staat een medewerker om alles goed in de gaten te houden!

Wat adviseren jullie niet mee te nemen?

Wij adviseren om met zo min mogelijk sieraden / dure kleding stukken te komen, De schoenen plaats je namelijk in een onbewaakt rek waar iedereen er bij kan.
Wij adviseren sieraden en dergelijke niet mee te nemen gezien je hier mee alleen maar achter dingen kan blijven hangen dan wel dat je deze kwijt raakt tijdens de activiteit.
Ook raden wij af om met voetbalclub gebonden artikelen te dragen naar Blow Up Indoor, Dit om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen.

Kan ik ter plekke een kaartje kopen?

Nee, helaas. Zonder geboekte reservering (tijdslot) kunnen we je geen toegang geven tot Europa’s grootste indoor obstacle parcours. 

Kan ik ook contant betalen?

Je kunt bij Blow Up Indoor alleen pinnen.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

We ontvangen je graag minimaal 30 minuten voor aanvang van de activiteit bij Ingang K voor Blow Up Indoor XXL of Ingang G voor Blow Up Indoor Kids. Na de verplichte instructie zijn jullie klaar om te gaan springen! 

Is er bewaakte garderobe?

Bij Blow Up Indoor - Brabanthallen bieden wij Lockers aan, Deze kosten € 4,50 voor een locker.

Mag ik met schoenen op het parcours?

De luchtkussens zijn enkel toegankelijk op sokken. Het dragen van stevige en dikke sokken is verplicht, deze worden niet op locatie verstrekt. 

Mag ik met een Blow Up Indoor XXL of Blow Up Indoor Kids ticket mij verplaatsen tussen de hallen?

Helaas ivm de corona maatregelen is dit niet mogelijk dan wel toegestaan om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen.

Wat voor kleding moet ik aan?

We adviseren je kleding aan te trekken waarin je soepel kunt bewegen. Denk hierbij aan sportkleding. Een kledingstuk met ritsen is handig, zodat je onderweg geen spullen kwijt kan raken. Verder ga je het parcour op met eigen sokken.

Hoe zit het met veiligheid?

Veiligheid staat bij Blow Up Indoor hoog in het vaandel! De activiteitenbegeleiders zorgen voor een veilige springomgeving en doorstroom binnen ruimtes en objecten. Er zijn altijd een of meerdere gecertificeerde BHV en EHBO gecertificeerde medewerkers aanwezig.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Wij zorgen voor voldoende waterpunten langs het parcours om de dorst te lessen.

Hoe zit het met annuleren?

Annuleren is in basis niet mogelijk. Maar in sommige gevallen kunnen wij besluiten om tocht uw aankoop te annuleren, u kunt een verzoek met opgaaf van reden sturen en dan nemen wij op basis daarvan een beslissing, indien wij uw verzoek gegrond vinden krijgt u het aankoop bedrag excl. Service kosten terug van ons.

De enigste uitzondering hier op zijn speciale tickets die op het moment te koop zijn. Deze kunnen wij i.v.m. gerelateerde kosten en afspraken niet annuleren, U staat wel vrij deze tickets aan een vriend/vriendin over te dragen of te verkopen indien u verhinderd bent, Wij nemen hier geen enkele aansprakelijkheid / Verantwoordelijkheid voor.

Indien er sprake is van een annulering vanuit Blow Up Indoor om wat voor reden dan ook, krijgt u het volledige aankoop bedrag incl. service kosten terug.

Hoe lang duur het voor het geld terug op mijn rekening staat?

Vanaf het moment dat wij u laten weten dat het door ons is verwerkt duurt het circa 20 werkdagen voor het terug op de rekening staat, Werkdagen zijn van Maandag t/m Vrijdag.
De refunds worden door onze ticketpartner CM verzorgd, Blow Up Indoor heeft hier geen inzichten in of invloed op.

>> CORONAMAATREGELEN

Welke regels gelden er omtrent Corona?

Regels die altijd gelden zijn: blijf thuis bij klachten, was je handen regelmatig, reserveer vooraf je kaarten en iedereen boven de 18 jaar houdt 1,5 meter afstand.

Kan ik voldoende afstand houden?

De activiteitenbegeleiders zorgen voor een veilige springomgeving en doorstroom binnen ruimtes en objecten. Om jouw en onze veiligheid te garanderen vragen we je plaats te nemen in de daarvoor bestemde area’s en bij drukte zo nodig ergens anders naartoe te verplaatsen. 

Moet ik een mondkapje op?

Rondom het parcours adviseren we je dringend om een mondkapje te dragen. Onze medewerkers doen dit ook. Op de obstakels zelf is het dragen van een mondkapje niet toegestaan. Blow Up Indoor is een sportactiviteit en het dragen van een mondkapje kan tijdens het klimmen en klauteren gevaarlijk zijn. Ook zijn er in alle ruimtes desinfectiezuilen geplaatst. 

Hoe zit het met hygiëne?

Wij desinfecteren belangrijke contactpunten en maken extra schoon. We hebben centrale desinfectiepunten en daarnaast bieden wij ons personeel persoonlijke beschermingsmaterialen aan.

Is jullie personeel getraind in 1,5-meter-maatregelen?

Jazeker! Onze medewerkers zijn getraind in hygiënemaatregelen en gastvrijheid in de nieuwe samenleving, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat jullie zorgeloos en veilig jullie favoriete activiteiten kunnen uitvoeren. Daar waar nodig zijn medewerkers voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen (bijv. handschoenen, bril en mondkapjes).

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.